مجموعه : روانشناس
پزشک : دکتر راضیه امین السادات دکتر راضیه امین السادات
کودک درون کیست؟

کودک درون کیست؟

دکترراضیه امین السادات(روانشناس ومتخصص روان درمانی ومشاورخانواده)
#دکتر_راضیه_امین_السادات

کودک درون، کودک خردسالی است که در درون همه ماست. این کودک "خود" خود ماست که به ما انرژی می دهد، شور و سرزندگی ما به او مرتبط است، احساسات ما به او گره خورده است، و تخیل، خلاقیت، شهود و غرایز ما در پیوند با اوست.

این کوچولوی درون وقتی مورد بی توجهی قرار می گیرد و صدمه می بیند خود را در لایه ای می پوشاند و از دید دیگران مخفی می سازد، وقتی او را (احساسات خود) انکار می کنید، در جایی، در عمیق ترین سطح روان پنهان می شود و با این کار، شما مشکلات جسمانی و روان پزشکی از جمله افسردگی و اضطراب را تجربه خواهید کرد. زندگی یکنواخت و کسل کننده، روحیه غمگین و خلق پایین همگی از غیبت این دوست درون تان حکایت دارند.

اگر به او بی محلی کنید او هم بی توجهی شما را با لجبازی و بیماری پاسخ می دهد اما اگر به او توجه کنید و با او مهربان باشید، می داند چگونه شما را سرگرم کند، از زندگی لذت ببرید، از تخیل خود بهره مند شوید، خلاقیت به خرج دهید و از شهود و خرد ناب بهره گیرید. با توجه و مراقبت از او، یک دوست واقعی و خالص خواهید داشت او می تواند در کنارتان قرار گیرد، خشکی و جدیت بیش از اندازه را از شما بگیرد و شما را لطیف تر کند و به شما کمک کند تا بر ترس هایتان غلبه کنید. انعطاف پذیر شوید، تغییرات لازم را در خودتان به وجود آورید و امکان رشد شخصی خودتان را فراهم آورید.

* وقتی دلتان گرفت، گریه کنید، هرگز جلوی خودتان را نگیرید. گریستن نشانه انسان بودن شماست. به علاوه کودک درون تان نیز آرام خواهد شد.

* دفترچه یادداشت شخصی داشته باشید و احساسات خود را یادداشت کنید و هر چند وقت یک بار به آن سر بزنید. به این ترتیب شما با کودک درون تان ملاقات کرده اید.

* همراه با موسیقی سالم حرکات منظم و شاد انجام دهید. حرکات بدنی کودک درون تان را به وجد می آورد و به این ترتیب شما برای بقیه روز سوخت روانی کافی خواهید داشت.

* وقت خود را با کسانی بگذرانید که به آنها علاقه مندید و از بودن با آنها لذت می برید. به این ترتیب کودک درون تان احساس امنیت و آرامش بیشتری خواهد کرد.

* اتاق تان را آن طور که دلتان می خواهد تزیین کنید. حتی اگر برای دیگران خنده دار به نظر می رسد، چندان مهم نیست. پرده ها، رنگ دیوار و اشیا و لوازم، تابلوها و روتختی را با سلیقه خودتان انتخاب کنید.

* وقتی نقاشی می کشید، از تخیل خود کمک بگیرید و طرح های تخیلی بکشید و آنها را با رنگ های دلخواه خود رنگ نمایید. مطمئنا کودک درون تان در انتخاب رنگ ها به شما کمک خواهد کرد.

* به تماشای طلوع و غروب بنشینید و با خود بگویید: این ممکن است آخرین طلوع یا غروب خورشید باشد که به نظاره نشسته ام و این تجربه ای "ناب" برای کودک درون تان خواهد بود.

* آراسته باشید و آرایشی که دلتان می خواهد داشته باشید. اگر به ته دلتان رجوع کنید او به شما خواهد گفت که چه سبک آرایشی را می پسندد.

* از انتقاد نسبت به خود دست بردارید. در چنین لحظاتی کمی درنگ کنید. شما در حال شلاق زدن به کودک درون تان هستید، شلاق را دور بیندازید و با او مهربان باشید.

* وقتی زیر فشار هستید و استرس دارید به کتاب های داستان کودکان پناه ببرید. این کار لذت بخش "کودک درون تان" را آرام خواهد ساخت.

* از تفریح های گذری و کوتاه غافل نشوید. مانند تاب خوردن در یک پارک و یا خوردن یک فنجان چای داغ در زمستان آن هم وقتی هوس نوشیدن آن را می کنید. این کار یعنی پاسخ دادن به ندای کودک درون تان.

* دردهای جسمانی فریاد خفه شده کودک درون شماست. پس علاوه بر درمان های جسمانی برای رابطه خود با وی فکری بکنید.

* یک جعبه یا کشوی مخصوص داشته باشید و تمام هدایا و یا کارت تبریک هایی که از دیگران گرفته اید را در آن نگهداری کنید.  این جعبه محتوی "عشق" است. عشق دیگران نسبت به کودک درون شما، و شما لایق آن هستید.

* کودک درون تان می گوید اگر از چیزی در ظاهرتان راضی نیستید آن را تغییر دهید. برای مثال موهایتان را رنگ کنید، از وزن خود بکاهید، مدل ابرویتان را تغییر دهید و ...

* اگر امکان آن را دارید سری به محله های دوران کودکی خود بزنید و با دوستان و همسایگان سابق خود احوالپرسی نمایید. اگر چنین چیزی امکان ندارد می توانید در خیابان ها و کوچه های قدیمی پرسه بزنید و از فروشگاه های قدیمی خرید کنید.

* وقتی با کسی صمیمی هستید یعنی کودک درون شما و کودک درون او به هم نزدیک هستند و این موهبت بزرگی برای کودک درون خواهد بود.

* مراقب گفت و گوهای درونی خود باشید وقتی پیام های منفی دریافت می کنید، بدانید که در حال بدرفتاری نسبت به خود هستید. پس جای آنها را با پیام های امید بخش و مهرآمیز عوض کنید.


#آموزشی 
#دکتر_راضیه_امین_السادات
#مشاور_خانواده
#روانتحلیلگر
#متخصص_روان_درمانی

با سلام و سپاس خانمی چهل ساله هستم در برقراری ارتباط با مادرم مشکل دارم روابطمان در ظاهر خیلی گرم است و به دلیل نزدیکی محل سکونت همیشه در رفت و امدیم. ایشان خانمی است شصت ساله که در در زندگی مرارت زیاد کشیده و من از شنیدن تلخیها و حوادث که برایش پیش امده از دوران نوجوانی دچار فوران احساس نفرت نسبت به مسببین این اتفاقات میشدم. طوری که قلبم از رنج سوراخ میشد. و من دچار مسئولیت بیش از حد ایثار و اطاعت شده بودم. و اعتماد به نفس و عزت نفسم پایین بود. 1. حالا در این سن میبینم مادرم خطاهای شناختی زیادی داشته و دارد. فاجعه سازی میکند. وابسته است کمالگرا و ایرادگیر است. بسیار مهرطلب و در عین حال کنترلگر است و القای حس گناه به اطرافیان میکند. اغلب ناراضی است. 2. در اغلب موارد چیزی را میگوید که واقعا خلاف ان فکر یا احساس میکند. یعنی دروغ میگوید تا اوضاع را به میل خودش کنترل کند. و این مورد آخر از همه بیشتر برای من در ارتباط مشکل ایجاد میکند. چون نمیتوانم به حرفهایش اعتماد کنم. 3. انتظار توجه و حضور مداوم از ما دارد. با اینکه شخصی است که دیگران دوستش دارند و به دیگران خیلی محبت و احترام میکند اما دوست ندارد رفت و امد کند و خانه نشین است و میخواهد ما مدام با ایشان رفت و آمد کنیم که اگر کنترل نکنم به پنج روز در هفته میرسد.. 4. من و خواهر و برادرم جرات نمیکنیم به او از گل نازکتر بگوییم و نسبت به کوچکترین انتقاد یا رنجشی که بروز دهیم ایشان عزا میگیرد و چند روز قهر میکند. اگر معذرت خواهی کنیم وارد بازی ستمگر و قربانی میشود و اگر قاطعیت به خرج دهیم و کوتاه نیاییم به طرز غلوآمیزی ابراز عشق میکند. عشقی که من نسبت به ان باورم را از دست داده ام. مشکل اصلی ایشان چیست؟ در ارتباط با ایشان چه رویکردهایی اتخاذ کنم؟ میبخشید اگر زیاده گفتم. متشکرم سلام خسته نباشید . یه سوالی داشتم . من تو خونم وقتی که به شوهرم در مورد مسیله ای اعتراض می کنم با واکنش شدید همسرم مواجه میشم . طوری که صداش میبره بالا و دعوا می کنه . می شه من راهنمایی کنید که چیکار کنم ؟ سلام خانم دکتر من خیلی به فکر مرگ هستم همش حس میکنم وقت کمی دارم برای زندگی همش حس میکنم اتفاق بد میخواد بیافته برای عزیزانم همش فکر های بد دیگه خسته شدم باخودم زیاد حرف میزنم حتی بعضی وقتا حس میکنم مردم و برای خودم کلی گریه میکنه شما بگید من چیکار کنم. سلام پسرم عاشق فحش دادنه و خیلی زود عصبانی میشه بازی با بچه را خیلی دوست داره و من مرتب اونو به خانه بازی میبرم ولی هر جا میره اینقدر بلند و زیاد حرف میزنه که سر همه رو درد میاره سلام و خسته نباشید. پسر 28 ماهه ای دارم ک با بچه های کوچکتر از خودش و بخصوص با دخترخواهرم ک فقط دوهفته ازاو کوچکتر است اصلا سازگاری ندارد.و هروقت او را می بیند داد میزند و گریه میکند ک دخترخاله اش سمت او نیاید.حتی وقتی دخترخاله اش حرف میزند هم پسر من جیغ میزند و گریه میکند.با بچه های کوچکترازخودش این مشکل را دارد و نسبت به دخترخاله اش بسیار حساسه.وقتی ب محیط جدیدی میرویم حتی خونه پدربزرگهایش ک برایش جدید هم نیست در ابتدای ورودش روی زمین میخوابد و هیچکس نباید دراین مدت سمتش برود تا خودش کم کم بلند شود.بیرون از خونه خیلی منو اذیت میکنه و بشدت ب خودم وابسته شده.چیکار باید بکنم تا حساسیتش نسبت ب دخترخاله ش و بچه های کوچکتر و محیطهای جدید از بین برود؟؟ مشاهده همه سئوالات پاسخ داده شده توسط دکتر راضیه امین السادات 13
سوالات گروه های پزشکی
  1. سوالات ارتوپد
  2. سوالات ارتوپدی فنی
  3. سوالات ارتودنسی
  4. سوالات اطفال و کودکان
  5. سوالات اورژانس
  6. سوالات پاتولوژی
  7. سوالات پروتز های دندانی و ایمپلنت
  8. سوالات پزشک خانواده
  9. سوالات پوست و مو
  10. سوالات ترک اعتیاد
  11. سوالات ترمیمی و زیبایی
  12. سوالات تغذیه و رژیم درمانی
  13. سوالات جراح دندانپزشک متخصص لیزر
  14. سوالات جراح عمومی
  15. سوالات جراحی زیبایی
  16. سوالات جراحی لثه
  17. سوالات جراحي دهان ٬ فک وصورت
  18. سوالات داخلی
  19. سوالات داروساز
  20. سوالات درمان ریشه - عصب کشی
  21. سوالات دندانپزشک
  22. سوالات دندانپزشک
  23. سوالات دندانپزشکی کودکان
  24. سوالات رادیولوژی
  25. سوالات راديولوژی دهان وفک وصورت
  26. سوالات روانپزشکی
  27. سوالات روانشناس
  28. سوالات زنان و زایمان
  29. سوالات شنوایی سنجی
  30. سوالات طب سنتی
  31. سوالات طب سوزنی
  32. سوالات علوم آزمایشگاهی
  33. سوالات فیزیوتراپی
  34. سوالات قلب و عروق
  35. سوالات کاردرمانی
  36. سوالات کارشناس
  37. سوالات کلینیک
  38. سوالات کلینیک دندانپزشکی
  39. سوالات کلیه و مجاری ادراری
  40. سوالات گفتار درمانی
  41. سوالات گوش و حلق و بینی
  42. سوالات مامایی
  43. سوالات متخصص بيماريهای دهان , فک و صورت
  44. سوالات متخصص چشم
  45. سوالات متخصص طب کار
  46. سوالات متخصص عفونی
  47. سوالات مغز و اعصاب
  48. سوالات مغز و اعصاب (نورولوژیست)
  49. سوالات مهندس پزشکی
  50. سوالات هسته ای
درباره ما
شرکت برنامه ریزی و برنامه نویسی های نکست

تیم ما در سال ۱۳۹۰ متشکل از مهندسان فارغ التحصیل از بهترین دانشگاه های ایران تشکیل شد و فعالیت اقتصادی خود را شروع نمود
درباره ما بیشتر بدانید

تلفن تماس
0935-410-9041
کلیه حقوق متعلق به وب سایت های سلامت می باشد
همراهی با های سلامت